Nedenstående uddrag er inspireret af det faktum, at den katolske pave i disse dage argumenterer for, at Fadervors sætning "led os ikke ind i fristelse" skal ændres. Paven udtaler, at "en ændring af 'Led os ikke i fristelse' skal fjerne antydning af, at Gud frister os" (link).

Nedenstående er et uddrag af en prædiken, ved sognepræst Carsten Riis Jensen, hvor netop fristelsen og Fadervors sætning behandles:

Læs mere ...

For nylig så jeg den amerikanske dokumentar "When God Left The Building."
Jeg blev ganske rørt over at se dokumentaren, som i den grad sagtens kan oversættes til danske forhold, selv om den handler om amerikanske kirkeforhold.

I anledning af det forestående reformationsjubilæum i 2017, hvor det fejres og mindes at munken Martin Luther slog sine 95 teser op, samles i disse dage en gruppe af landets evangelikale forfattere, talere og præster.
Samlingens formål er endeligt at få nedskrevet og bekræftet den nye doktrin, 'Følelserne alene.'

I år 2017 fejrer vi 500-året for den lutherske reformations begyndelse.
Året igennem vil der være foredrag, film, gudstjenester, osv., som markerer jubilæet.
Også her på forkyndelse.dk kan du finde ressourcer med relation til Luther:

En præstekollega kom en dag med et godt og vigtigt råd, som jeg har forsøgt at følge siden.
Det handler om, hvordan vi som forkyndere forbereder vore prædikener - og især om, hvordan vi læser de bibeltekster, vi skal prædike over.
Præstekollegaen fortalte, at vedkommende altid sørger for enten at slutte prædikenen eller i hvert fald på et tidspunkt i prædikenen formulere sætningen "Den gode nyhed ud fra dagens bibeltekst er..."