Shadowlands

Shadowlands
Filmen om C.S. Lewis' møde med sin kommende hustru Joy er også filmen om et kristent menneskes møde med en virkelighed, som før var meget teoretisk for ham. Det er historien om, hvordan mødet med både ægte kærlighed og ægte personlig lidelse forvandler et menneske, forvandler hans forkyndelse og undervisning.
Der er mange stærke scener i "Shadowlands", og de fortæller alle om et menneskes personlige udvikling og personlige erkendelse.

Som underviser på Oxford Universitet sidder C.S. Lewis ofte med elever på sit kontor. Han underviser dem og stiller dem spørgsmål, men det er tydeligt i starten af filmen, at han altid sørger for at være den, der har de rigtige svar og altid vinder debatterne.
I løbet af filmen sker der det med Lewis, at han til sidst ender med at have flere spørgsmål end færdige svar.
Det kommer meget stærkt til udtryk i de foredrag, han holder. Lewis er en efterspurgt foredragsholder, og ofte holder han foredrag om lidelsens mening. Man fornemmer, at selv om det lyder flot og godt, det han siger, så er det teoretisk.
Mødet med hustruen Joy, oplevelsen af at blive dybt forelsket, og oplevelsen af at se hende langsomt glide ud af hans liv, da hun bliver dødeligt syg, giver ham en personlig erfaring, som forandrer ham:
Der er ikke længere færdige svar, men spørgsmål.
Der er ikke længere teoretiske uddybninger af lidelsens mening, men et stærkt personligt vidnesbyrd.

Filmen varer over 2 timer, og når på den tid at fortælle en bevægende og afgørende vigtig beretning om kærlighed, lidelse og sorg. Den fortæller om, hvordan et menneske gennem svære omstændigheder kommer til personlig erkendelse, og går fra at være en teoretisk taler til et personligt vidnesbyrd.
Den personlige erfaring, som er så afgørende for den, som vover at stille sig op på en talerstol, kommer langsomt til ham og forandrer ham radikalt - og forandrer hans tilhørere.

Se gerne filmen på et tidspunkt, hvor der er tid bagefter til en samtale om nogle af de ovenstående emner, og tal om, hvordan han bevæger sig fra den meget teoretiske "Lidelsen er Guds megafon", til en helt anden stillingtagen.
Bemærk også Lewis' forhold til bøn, hvordan han omtaler, at bønnen ikke ændrer noget ved Gud, men ændrer Lewis.
Karakter
(1 vote)

Information

 • Pris
  0,00
  kr.
 • Distributør
  Paramount
 • Udgivelsesår
  1993