Forstå den skiftende virkelighed

Dette begyndte at ændre sig i midten af det 20. århundrede. Store dele af befolkningen i de vestlige kulturer begyndte da at favne en langt mere sekulær forståelse af livet.
Da Paulus forkyndte evangeliet til det romerske imperiums elite, kaldte han selv sit budskab for ”sandt og rationelt”, men tilhørerne mente, at han var tosset. I dag står vi igen i samme situation, hvor det, som kristne mener er sandt og rationelt, bliver blandt stadig flere anset for at være vanvid.

Men mange kristne har stadig for vane at tale og forkynde som om deres tilhørere har samme fundamentale forståelse af virkeligheden som de havde engang. Selv de mest udadrettede, evangeliserende kirker fortsætter med primært at nå mennesker med en traditionel tænkning, fordi man bruger en kommunikationsform som forudsætter, at tilhørerne stadig bærer på kristendommens historiske aftryk.
Men faktum er, at stadigt færre og færre finder forkyndelsen forståelig og overbevisende.

Som prædikanter er vi nødt til at forstå den skiftende virkelighed og genopdage hvad det betyder at være en missionær, som forkynder evangeliet i en hedensk kultur.

Michael Duduit
Preaching.com

Skriv et svar