Gamificering af (kirkelig) undervisning

Velkommen til siden for gamificering af (kirkelig) undervisning.
At “gamificere” er at gøre læring til en leg. At skabe legende læringsrum. Og at tage elementer fra spilverdenen og overføre på undervisningsverdenen.

Projektet modtog i 2019 Viborg Stifts initiativpris (se her).
DR TV og Radio har lavet flere indslag om projektet: I kolonnen til højre kan du se indslag fra TV-Avisen samt lytte til DR P4’s indslag, og endelig kan du læse DR.dk’s artikel (her) samt en reportage fra Kristeligt Dagblad (her).

Her på siden får du dels undervisning i kirkelig gamificering og dels – allernederst på siden – eksempler på tilhørende legeprojekter (Escape Room, Bibelværksted på hjul, mm.).

KURSUSVIDEOERNE
Der er 12 videoer i ruden her nedenfor. Video 1-4 er de primære videoer.
Video 5-12 er hjælpevideoer, som uddyber emnerne i de første videoer.
Du vælger blandt videoerne i rullemenuen. Når videoen kører, kan du klikke på ikonet for ‘Fuld skærm’, så videoen vises i fuld størrelse.


INTROVIDEOER TIL MISSION KONSTANTIN
Her kan du se de 3 introvideoer til konfirmandforløbet ‘Mission Konstantin.’
Ovenfor i kolonnen til højre kan du købe og downloade videoerne til eget brug.


DOWNLOAD INTROVIDEOERNE
I kolonnen til højre her på siden kan du downloade dokumenter og videoer.
Der er en gratis basispakke, og så er der pakken til Mission Konstantin. Denne pakke, som ikke er gratis, indeholder ikke en komplet plan du kan gå i gang med at bruge men en hjælp til selv at komme i gang – nemlig de 3 introvideoer til missionen samt hjælpedokumenter til årsplan, alle bonuskortene, 7 PowerPoint-filer som skal færdiggøres, eksempel på en Mission Konstantin-årsplan, mm.

Tilhørende gamificeringsprojekter

Carsten har også udviklet en række kristen-pædagogiske Escape Rooms. Her kommer deltagerne fx i fængsel med Paulus.
Du kan få besøg af Carsten og hans 3 “bærbare” escaperoom-spil (klik her), eller du kan købe og selv opstille et escaperoom i fx din kirke (klik her).

Send din menighed eller dine studerende på vandring og opgave med deres mobiltelefoner. Brug de såkaldte GPS-skattejagt-apps til fx at omdanne dit lokalområde til Jerusalem, eller sende deltagerne på Livsvandring, hvor de modtager lydoptagelser og opgaver på mobilen, mens de vandrer.
I denne video får du hele 10 minutters undervisning i, hvordan du bruger appen ActionBound og fx laver en bibelvandring om udgangen af Egypten:

Kontakt Carsten, hvis du er interesseret i at lære at lave opgaver, som får deltagerne op og bevæge sig.

Her kan du se Carstens projekt “Bibelværksted på hjul” og de tilhørende 2 “fortælletæpper”, som engagerer deltagerne til at være med til at skabe bibelfortællingen sammen.

Facebookgruppe
Gruppen er for dig, hvis du bare er nysgerrig efter at lære mere om kristen gamification. Gruppen er også for dig, som gerne vil stille spørgsmål. Og gruppen er for dig, som lige er begyndt eller er godt i gang med at føje spilmekanismer til din undervisning/forkyndelse.
Klik enten på Facebook-logoet eller klik her for at åbne gruppen på Facebook.

Skal vi lege kirke?

En artikel med inspiration og kommentarer til, hvordan man ved hjælp af gamification kan arbejde med leg og læring i kirken (læs artiklen, klik her).