Kreativ forkyndelse

At arbejde kreativt med forkyndelse handler om at engagere sig med den konkrete kultur og tid. Og det handler om at tage udgangspunkt i, hvad det er der motiverer mennesker i forskellige kulturer og aldre til engagement og læring.

Her hos Forkyndelse.dk betyder det en konstant søgen efter måder at forkynde evangeliet som motiverer og er relevant. Nøgleordet for meget af det, du finder her, er: Legende læring.

ESCAPEROOM SPIL

Et escape room er ét eller flere lokaler, ofte bygget op omkring et tema, som en gruppe deltagere bliver lukket ind i. De har så typisk 1 time til at komme ud, og det sker ved at bruge alt det, de finder i lokalet, til at løse opgaver og gåder som giver dem koder til at komme videre.

Forkyndelse.dk har udviklet en række bibelske eller “kristne” escaperooms. Dels 3 som kan købes her på hjemmesiden – “Ud af kirken”, “Bibelsmugler” og “Fængslet tro” – og dels 3 spil, “escapespil med håndtag”, som Carsten tager rundt med og stiller op ved junior- og teenklubaftener, på lejre, til konferencer.

1: Vil du læse mere om og eventuelt købe de 3 escapespil, så klik her.

2: Her nedenfor er der en introvideo til escapespillet “Fængslet tro”:

RULLENDE BIBELVÆRKSTED

Lad deltagerne være med til at fortælle de bibelske beretninger. Giv dem lov til at forme historien og placere figurerne og skabe sammen med dig. Det er hovedtanken bag det rullende bibelværksted – og i særdeleshed de landsskabstæpper og figurer, som er med.

Bliv inspireret til at lave dit eget rullende bibelværksted eller din egen engagerende bibelfortælling. Klik her og se videoen.

GPS OPGAVEVANDRING

Send din menighed eller dine studerende på vandring og opgave med deres mobiltelefoner. Brug de såkaldte GPS-skattejagt-apps til fx at omdanne dit lokalområde til Jerusalem, eller sende deltagerne på Livsvandring, hvor de modtager lydoptagelser og opgaver på mobilen, mens de vandrer.

Du kan købe færdiglavede GPS-vandringer ved at klikke her.
Kontakt Carsten, hvis du er interesseret i at lære at lave opgaver, som får deltagerne op og bevæge sig.